Перше судно з українським зерном пройшло інспекцію у Стамбулі

Середа, 3 серпня 2022, 13:53 -
 
Міністерство національної оборони Туреччини

Представники України, Туреччини, ООН та Росії у Спільному координаційному центрі завершили інспекцію першого судна із зерном, що вийшло з України 1 серпня.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини, передає Інтерфакс-Україна.

"Спільна інспекційна група завершила свою інспекційну діяльність на борту Razoni. Судно з 27 тис. тонн кукурудзи пройде через Босфор і незабаром вирушить до Лівану", - написало міністерство у Twitter.

Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне вийшло з порту Одеси і прямує до Лівану. На його борту перебуває близько 26,5 тис. тонн кукурудзи.

Нагадуємо:

Реклама:

Міністерство оборони Туреччини у середу зранку заявило, що інспекція судна RAZONI з українською кукурудзою, яке напередодні прибуло до Туреччини, проводитиметься з 10:00.

Міністерство оборони Туреччини у вівторок увечері підтвердило прибуття зерновоза RAZONI з українським збіжжям – першого судна, яке вирушило в межах "зернової угоди" між Україною, Туреччиною, ООН і Росією.

Після огляду судно повинне доставити вантаж із 26 тисячами тонн кукурудзи до порту Триполі у Лівані.

1 серпня вранці міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи.

Це вперше від початку повномасштабного російського вторгнення зерновоз вирушив з одеського порту. Це стало можливо завдяки досягнутим у Стамбулі домовленостям за посередництва Туреччини і ООН.

Реклама: