"Укренерго" отримає понад 2,5 мільярда за експорт електроенергії до ЄС

Субота, 27 серпня 2022, 17:18 -
 
gettyimages

Понад 2,5 млрд гривень має отримати "Укренерго" від аукціонів на доступ до міждержавних ліній електропередачі з ЄС за неповних два місяці.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго у  Facebook.

"За останній тиждень (22-28 серпня) було продано увесь доступний перетин в напрямках Румунії та Словаччини. В аукціонах брали участь від 6 до 10 компаній. Середньозважена ціна перетинів зі Словаччиною та Румунією за цей період становить 10,3 тис. грн/МВт*год",–  йдеться в повідомленні. 

У порівнянні з минулим тижнем середньозважена ціна доступу збільшилася на 30% і становить 16,2 тис. грн/МВт*год. Найвищою в одній окремій годині вона була 25 серпня в напрямку Словаччини – 21 тис. грн/МВт*год.

Реклама:

Також значно зросли ціни на спотових ринках Румунії та Словаччини. Якщо 15-21 серпня ціна базового навантаження коливалась в межах 395-560 євро/МВт*год, то цього тижня вона становила від €563 до 709 євро/МВт*год.

Нагадаємо:

НЕК "Укренерго" відновила роботу двох пошкоджених російськими обстрілами магістральних ліній, які зараз працюють для власних потреб Запорізької АЕС.

Реклама:

У НЕК "Укренерго" очікують, що Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E 2 вересня ухвалить рішення про збільшення можливостей України експортувати електроенергію.

Реклама: