"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд виділить 2,1 мільярда на підготовку до навчального року та зими

Субота, 27 серпня 2022, 15:27 -
 
кабінет міністрів україни

Кабмін розподілив субвенцію регіонам для придбання шкільних автобусів та виділив кошти на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

 "У контексті підготовки до нового навчального року Уряд перерозподілив субвенцію регіонам у розмірі 753 млн грн на придбання шкільних автобусів. Через повномасштабне російське вторгнення багато закладів освіти були зруйновані, а автобуси знищені або передані на потреби військових", – зазначив прем’єр.

Окремо 1,4 млрд грн уряд виділяє на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання. Мова йде про обладнання із простим та швидким розгортанням та обслуговуванням.

Реклама:

Також паралельно із закупівлями продовжуються ремонти  критичної інфраструктури й інша підготовка до опалювального сезону. Стан готовності зараз 75%. 

Нагадаємо:

Уряд прийняв Стратегію реформування системи державного матеріального резерву на період до 2025 року, згідно з якою планується ліквідувати Державне агентство резерву.

Реклама:

У Міненерго обговорили плани накопичення запасів вугілля, необхідні для стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років.

Кабінет міністрів звернувся до уряду США щодо надання Україні "газового лендлізу", щоб стабільно пройти опалювальний сезон.

Реклама: