Японські Mitsubishi і Mitsui вирішили зберегти частки у російському проєкті "Сахалін-2"

Четвер, 25 серпня 2022, 10:47 -

Японські корпорації Mitsubishi і Mitsui, які мали частки в колишній компанії-операторі російського нафтогазового проєкту з виробництва зрідженого газу "Сахалін-2", вирішили зберегти участь і в новій - ТОВ "Сахалінська енергія".

Про це заявив генеральний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно, передає NHK.

"Mitsui & Co та Mitsubishi Corporation офіційно погодилися взяти участь у новій компанії. Після цього російський уряд вирішить, чи схвалювати участь, чи ні. Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією і вживемо всіх можливих заходів для забезпечення стабільного постачання ЗПГ", - заявив Мацуно.

Перед цим Nikkei з посиланням на джерела повідомило, що Mitsubishi вирішила зберегти свою частку у проєкті з видобутку ЗПГ "Сахалін-2".

Реклама:

Повідомлялось, що Mitsubishi збирається повідомити про це нового російського оператора до кінця серпня. Компанія Mitsui, яка володіє часткою у проекті, як написала газета, також має намір залишитися у проєкті. 

Як пише Nikkei, Росія має ухвалити рішення про збереження часток Mitsubishi і Mitsui в новому операторі протягом трьох днів після отримання повідомлення. При цьому газета зазначає, що досі невідомо, чи російська сторона погодиться зберегти їх частки в "Сахаліні-2".

Пізніше Reuters із посиланням на представника Mitsubishi повідомив, що компанія надішле необхідні документи до 4 вересня.

Реклама:

Раніше оператора "Сахалін-2" відповідно до указу президента РФ Путіна перевели під російську юрисдикцію.

Нагадаємо:

Японська політика збереження частки у російському нафтогазовому проєкті "Сахалін-1" не змінюється.

Позиція країни щодо участі у проєкті "Сахалін-2" також залишається незмінною.

Японія буде поступово відмовлятись від імпорту нафти з РФ, але збереже свої частки в енергетичних проєктах "Сахалін-1" і "Сахалін-2".

За словми прем'єр-міністра Японії, проєкти на Сахаліні є життєво важливими для його нації у контексті забезпечення стабільного енергопостачання в довгостроковій перспективі. 

Економічна правда

Реклама: