США пригрозили турецькому бізнесу санкціями у разі співпраці з підсанкційними росіянами – WSJ

Вівторок, 23 серпня 2022, 14:37 -
 
getty images

Міністерство фінансів США направило лист до низки бізнес-асоціацій у Туреччині з попередженням про ризик потрапити під санкції у разі співпраці з росіянами, проти яких були накладені обмеження.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на лист у розпорядженні редакції.

У листі від 22 серпня заступник міністра фінансів Воллі Адейемо заявив, що турецькі компанії ризикують потрапити під санкції США, якщо вони будуть вести справи з російськими особами, які потрапили під санкції.

За словами особи, знайомої з листуванням, пан Адейемо надіслав лист до провідної бізнес-асоціації Туреччини, Турецької промислової та бізнес-асоціації (TUSIAD). Письмові попередження є активізацією зусиль США змусити турецькі установи виконувати міжнародні санкції, накладені на Росію після її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому.

Реклама:

"Будь-які фізичні та юридичні особи, які надають матеріальну підтримку особам під санкціями США самі знаходяться під загрозою санкцій, — написав Адейемо. Турецькі банки не можуть мати кореспондентські відносини з російськими банками, які потрапили під санкції, зберігаючи при цьому ті самі зв’язки з американськими банками, додав він.

"Прошу взяти до уваги, що відносини з російськими суб’єктами, які перебувають під санкціями, можуть наражати турецькі фінансові установи та бізнес на ризик санкцій", – написав посадовець.

Із повномасштабним вторгнення РФ в Україну Туреччина швидко стала притулком для російських грошей, адже утрималася від запровадження санкцій проти Росії в унісон з G7. Топпосадовці США давно приватно висловлювали занепокоєння з цього приводу, кажуть співрозмовники WSJ. 

Реклама:

Останнімм часом, натомість, адміністрація Байдена стала більш гучно говорити про свої вимоги до турецького уряду дотримуватися санкцій.

Також читайте: Санкції наче не завдають сильного удару по Росії, але це не так. Дослідження економістів 

Нагадуємо:

Мінфін США у суботу висловило занепокоєння щодо використання Росією Туреччини задля обходження санкцій.

П’ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір" заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення з Сочі.

Реклама: