Підсанкційний "Сбєрбанк" продав свою "дочку" в Казахстані

Вівторок, 23 серпня 2022, 13:44 -
 
getty images

Російський "Сбєрбанк", що знаходиться під санкціями після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, продав свою "дочку" в Казахстані національному холдингу країни "Байтерек".

Про це повідомила пресслужба "Байтереку".

Сторони підписали відповідну угоду купівлі-продажу всього пакету акцій, її планується закрити "найближчим часом". Російський держбанк причиною називає "поточну геополітичну ситуацію".

"Сбєрбанк Казахстан" займає 4 місце  в банківській системі країни за обсягом активів, які на 1 квітня становили 6,2 млрд дол, капітал дорівнював 848,7 млн дол.

Реклама:

"У ході ухвалення рішення про придбання "Сбєрбанку Казахстан", холдинг "Байтерек" оцінив його високу значущість для фінансової системи країни. Сучасна інфраструктура та технології, якими володіє банк, дозволять у короткий термін повернути банк до повноцінної роботи та розпочати фінансування реального сектора економіки Казахстану", – йдеться у заяві.

Зазначається, що угода дозволить банку відновити у повному обсязі активні операції, залучення депозитів та проведення платежів, а також продовжити розвиток продуктів та послуг для населення та бізнесу.

Нагадуємо:

Реклама:

У травні стало відомо, що підсанкційний російський Сбєрбанк через санкції збирається продати свою казахстанську "дочку" Сбєрбанк Казахстан. Основний претендент - казахстанський держхолдинг "Байтерек".

Євросоюз із 14 червня відключає найбільший російський банк Сбербанк, а також Россельхозбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT у рамках 6 пакету санкцій проти РФ через війну в Україні

Реклама: