Brent також обвалився нижче $100 через ризики рецесії

Середа, 6 липня 2022, 18:59 -

Котирування еталонної марки нафти Brent вперше за два місяці впали нижче 100 доларів за барель, і за день котирування втратили понад 10 доларів – це третє найбільше падіння за добу в історії.

Про це відомо з даних Investing.

Так, у середу максимальні ціни на Brent сягали позначки у 114,75 долара за барель, свідчать дані Investing, а вже о 18:00 за Києвом ціни на контаркти впали до 98,59 долара за барель. Це, пише Bloomberg, є третім найбільшим добовим падінням цін на Brent в історії. 

Востаннє такі котирування спостерігалися у лютому, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке поставило під загрозу поставки енергоносіїв з держави-агресора до Європи.

Реклама:

Котирування американської нафти WTI на торгах у середу впали зі 102,14 долара за барель до мінімуму у 95,17 долара. 

Торги у середу фіксують другий день значного падіння поспіль, зумовленого побоюваннями ринку щодо рецесії та сповільнення економічної діяльності у світі. На цьому ж тлі падають фондові ринки, а через прямі наслідки російсько-української війни євро наближається до паритету з доларом, поки інвестори перелаштовують потоки на ринок США.

Нагадуємо:

Реклама:

Ціни на нафту WTI опустилися до найгірших показників за майже три місяці через посилення занепокоєння щодо уповільнення росту світової економіки, яке в кінцевому підсумку знизить попит.

Реклама: