Ціни на нафту падають нижче 100 доларів через ризики рецесії

Середа, 6 липня 2022, 12:50 -

Ціни на нафту опустилися до найгірших показників за майже три місяці через посилення занепокоєння щодо уповільнення росту світової економіки, яке в кінцевому підсумку знизить попит.

Про це пише Bloomberg.

Так, ф'ючерси на нафту WTI у вівторок впали нижче 100 доларів після падіння більш ніж на 8% - найбільше з 9 березня.

"На ринках поширилися занепокоєння щодо того, що уповільнення світової економіки в кінцевому підсумку знизить попит. Ціни на нафту були схильні до різких коливань через непевність трейдерів після російського вторгнення в Україну.

Реклама:

Останнє падіння сталося на тлі падіння акцій і різкого зростання курсу долара. Citigroup Inc. заявила, що цього року ціна на нафту може впасти до 65 доларів у разі рецесії", - пише агентство.

Зазначається, що у червні ціни на нафту перебували під тиском, оскільки центральні банки агресивно підвищували процентні ставки.

"Тим не менш, фізичні бочки приносять величезні премії. У вівторок Саудівська Аравія підвищила офіційні ціни продажу в Азії. Її провідна ціна на легку арабську нафту в серпні буде на $9,30 вищою за регіональний контрольний показник, тобто на $2,80", - пише Bloomberg.

Реклама:

"Ціни на сиру нафту впали, оскільки занепокоєння щодо ослаблення попиту починають переважувати побоювання щодо обмеженої пропозиції", - визнав ринковий аналітик City Index Фавад Разакзада.

Окрім побоювань рецесії, на ціни впливає те, що Шанхай почав масове тестування на Covid у дев’яти районах після виявлення випадків за останні два дні - це поставило під сумнів відновлення попиту в одній із найбільших країн світу-споживачів нафти.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: