Росія вимагає від Індії оплати нафти в дирхамах ОАЕ – Reuters

Понеділок, 18 липня 2022, 21:55 -
 
getty images

Росія вимагає від Індії сплачувати за свою нафту дирхамами Об’єднаних Арабських Еміратів у спробах перевести міжнародні контракти на інші валюти, крім долара.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на рахунок-фактуру у розпорядженні редакції та джерела, наближені до процесу.

Російська компанія "Роснефть" постачає сиру нафту до Індії через низку трейдерів, наприклад – Everest Energy і Coral Energy. У червні РФ другий місяць поспіль витіснила Саудівську Аравію як другого за величиною постачальника нафти до Індії після Іраку. Індія також наразі є другим за величиною покупцем російської дешевої нафти після Китаю. 

За даними джерел Reuters, принаймні два індійські нафтопереробники вже здійснили деякі платежі в дирхамах, а інші провести такі платежі найближчими днями.

Реклама:

Об’єднані Арабські Емірати у спробі зберегти "нейтральну позицію" не запровадили санкції проти РФ, і виплати в дирхамах можуть посилити розчарування частини країн Заходу, які приватно кажуть, що позиція ОАЕ є неспроможною і фактично є підтримкою на боці Росії.

Трейдери, яких використовує Роснефть, почали вимагати оплату в доларовому еквіваленті в дирхамах з липня.

Нагадуємо:

Реклама:

Власники танкерів у Європі перевозять якомога більше російської нафти до набуття чинності енергетичних санкцій в грудні.

Раніше повідомлялося, що індійський виробник цементу Ultratech в червні купив партію російського вугілля, заплативши за нього в юанях - операцію підтримав найбільший приватний банк Індії HDFC.

Індія також надає сертифікат безпеки для десятків суден російського Совкомфлоту, що дозволяє підсанкційній російській компанії Совкомфлот продовжувати торгувати морською нафтою.

Реклама: