Рада ратифікувала угоду про грант в 5 мільйонів євро на термомодернізацію

Понеділок, 18 липня 2022, 17:29 -

Верховна Рада ратифікувала угоду про грант Фонду Е5Р та Угоду про надання інвестиційного гранту між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо проєкту енергоефективності.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк в Telegram.

"ВР проголосувала за ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р між Україною та Європейським інвестиційним банком та Угоди про надання інвестиційного гранту (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком", – написала вона.

Народна депутатка додала, що ратифікація передбачає отримання грантової допомоги від Європейського інвестиційного банку у розмірі близько 5 млн євро на реалізацію Проєкту "Енергоефективність громадських будівель в Україні".

Реклама:

Він спрямований на термомодернізацію близько 1000 громадських будівель в Україні, зокрема шкіл, культурних центрів, дитячих садків та лікарень.

Нагадуємо:

Верховна Рада 31 травня підтримала за основу урядову пропозицію спростити процес термомодернізації будинків, аби забезпечити масштабну реалізацію таких проєктів.

Реклама:

Проведення термомодернізації дозволить Україні зменшити імпорт газу на 2,5%, а всього програма коштуватиме 140 млрд грн.

Віцепрем’єр-міністерка економіки України Юлія Свириденко розповіла, що цьогоріч стартує перша хвиля програми термомодернізації в Україні. У перший рік планують покращити енергоефективність 6,4 тисячі будинків, що тобто оселі для 1,5 мільйона осіб.

Реклама: