Рада планує спростити термомодернізацію будинків

Вівторок, 31 травня 2022, 17:49

Верховна Рада 31 травня підтримала за основу урядову пропозицію спростити процес термомодернізації будинків, аби забезпечити масштабну реалізацію таких проєктів.

Про це йдеться у документах до законопроєкту №6485.

Зазначається, що за результатами роботи Фонду енергоефективності були визначені законодавчі бар’єри, які заважають проводити термомодернізацію будівель, зокрема в рамках програм фонду.

Тож своїм законопроєктом уряд пропонує усунути бар’єри для широкомасштабної реалізації таких заходів щодо житлових та громадських будівель – зокрема тих проєктів, що отримують держпідтримку.

Реклама:

Документ вносить зміни до низки законів України і пропонує скоротити кількість процедур та час їхнього здійснення, необхідних для реалізації таких проектів, створити можливість реалізації часткових проєктів з чіткими критеріями результатів енергоефективності після завершення. 

Реалізація законопроєкту не потребуватиме додаткового фінансування з державного та місцевого бюджетів, йдеться у пояснювальній записці.

Нагадуємо:

Проведення термомодернізації дозволить Україні зменшити імпорт газу на 2,5%, а всього програма коштуватиме 140 млрд грн.

Віцепрем’єр-міністерка економіки України Юлія Свириденко розповіла, що цьогоріч стартує перша хвиля програми термомодернізації в Україні. У перший рік планують покращити енергоефективність 6,4 тисячі будинків, що тобто оселі для 1,5 мільйона осіб.

Реклама: