Citigroup веде переговори з російськими компаніями щодо продажу бізнесу в РФ – FT

П'ятниця, 1 липня 2022, 16:59 -

Американська фінансова група Citigroup веде переговори з кількома місцевими покупцями щодо потенційного продажу російського бізнесу.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Зазначається, що Citigroup веде переговори з приватними російськими компаніями, включно з Експобанком та страховою компанією Reso-Garantia, щодо долі свого споживчого та комерційного бізнесу.

"Росбанк, колишня російська дочірня компанія Société Générale, також висловив зацікавленість у купівлі, але його здатність завершити будь-яку угоду була поставлена ​​під сумнів після того, як Британфя наклала санкції на його нового власника, олігарха Володимира Потаніна, цього тижня. Проте він залишається вільним від санкцій США та ЄС", - пише газета.

Реклама:

Американський кредитор, ймовірно, збереже свою ліцензію - хоча остаточне рішення ще не прийнято - і збереже скорочену присутність у Росії, кажуть джерела.

У Citi відмовилися від коментарів. Експобанк, Росбанк і Reso-Garantia не відповіли на запити про коментар.

Citi, російська "дочка" якого входить до двадцятки найбільших кредиторів з активами в розмірі 735 мільярдів рублів (13,5 мільярдів доларів), перед війною прагнув продати свій роздрібний бізнес. 

Реклама:

Експобанк до 2011 року був російською "дочкою" британського банку Barclays. Потім його викупив та перейменував нинішній власник - підприємець Ігор Кім.

"Ресо-Гарантія" - одна з найбільших страхових компаній Росії. Її акціонери - Сергій і Микола Саркісови.

Нагадаємо:

У березні повідомлялось, що італійський банк UniCredit та американська Citigroup ведуть переговори про продаж своїх бізнесів у Росії.

UniCredit та Citigroup також розглядають можливість обміну своїх активів у Росії на закордонні бізнеси російських банків, писало FT.

Фінансовий конгломерат Citigroup може зберегти банківську ліцензію та деякі операції в РФ навіть попри продати свій споживчий і комерційний бізнес у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: