Citigroup може зберегти банківську ліцензію в РФ попри спроби продати споживчий бізнес

Середа, 1 червня 2022, 11:42 -

Фінансовий конгломерат Citigroup може зберегти банківську ліцензію та деякі операції в РФ навіть попри продати свій споживчий і комерційний бізнес у Росії.

Про це пише Financial Times із посиланням на виконавчу директорку компанії Джейн Фрейзер.

Американський конгломерат у березні та квітні заявляв про плани продати свій споживчий підрозділ у Росії. У компанії збиралися позбавитися "значної частини" бізнесу в Росії.

Проте на питання, чи намагатиметься Citi зберегти свої ліцензії, Фрейзер відповіла: "Ми ще не знаємо, ми не прийняли рішення щодо того, якого саме розміру ми будемо", додавши, що банк "просто буде істотно менше [в Росії], ніж був".

Реклама:

При цьому, Фрейзер додала, що сподівається на мирні переговори з Росією, але впевненості в їхньому результаті Citi зараз не має.

За словами керівниці компанії, Citi може втратити близько $3 млрд, якщо весь бізнес групи у Росії "піде наперекосяк".

Нагадаємо:

У березні повідомлялось, що італійський банк UniCredit та американська Citigroup ведуть переговори про продаж своїх бізнесів у Росії.

UniCredit та Citigroup також розглядають можливість обміну своїх активів у Росії на закордонні бізнеси російських банків, писало FT.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: