Верховний суд Фіджі схвалив видачу США яхти, яку пов'язують із Керімовим

Вівторок, 7 червня 2022, 15:45
 
Яхта Amadea
Reuters

Верховний суд Фіджі дозволив США вивезти за межі острова суперяхту Amadea, яка була затримана на запит Вашингтона, який вважає, що вона належить російському мільярдеру Сулейману Керімову, який потрапив під санкції.

Про це пише Reuters.

Суд ухвалив, що суспільний інтерес вимагає, щоб яхта "пішла з вод Фіджі", оскільки її стоянка на острові в умовах юридичних суперечок щодо її конфіскації "дорого обходилася уряду".

Яхта "увійшла до вод Фіджі без будь-якого дозволу і, швидше за все, щоб уникнути судового переслідування з боку Сполучених Штатів", йдеться у ухвалі суду.

Реклама:

За словами генпрокурора Фіджі Крістофера Прайда, суд погодився з тим, що "питання щодо відмивання грошей та власності" мають вирішуватися в суді США. "Amadea передана владі США і тепер залишить Фіджі", - сказав він.

106-метрова яхта Amadea, вартість якої оцінюється в $325 млн, прибула на Фіджі 13 квітня після 18-денного переходу з Мексики.

Через тиждень влада острова затримала судно на запит США, на початку травня суд Фіджі заарештував яхту і дозволив передати її Вашингтону.

Раніше Верховний суд Фіджі відклав це рішення до апеляції офіційного власника яхти - зареєстрованої на Кайманових островах компанії Millemarin Investments, яка стверджує, що судно не належить Керімову.

Поки Верховний суд Фіджі розглядав цю апеляцію, уряд острова оплачував утримання яхти. ФБР із цього приводу заявило, що експлуатаційні витрати яхти становлять від 25 млн до $30 млн на рік і зобов'язання платити їх буде покладено на США після передачі судна.

Нагадаємо: 

Верховний суд Фіджі призупинив видачу американській владі яхти Amadea вартістю 325 млн доларів, яку пов'язують із російським мільярдером Сулейманом Керімовим.

14 квітня поліція Фіджі затримала суперяхту Amadea російського мільярдера Сулеймана Керімова та її екіпаж через те, що яхта увійшла до виняткової економічної зони Фіджі без дозволу митниці. Її вартість оцінюється у $325 млн.

У травні Верховний суд Фіджі задовольнив клопотання про арешт суперяхти Amadea, що належить російському мільярдеру Сулейману Керімову.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: