Нафтогаз у липні майже втричі збільшить імпорт пального

Четвер, 30 червня 2022, 20:35 -

Державний Нафтогаз у липні планує наростити імпорт пального з 5,6 тисяч тонн у червні до 15,6 тисяч тонн у липні і хоче стати "лідером на ринку" нафтопродуктів за декілька місяців.

Про це голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що Нафтогаз, як національна компанія "долучився до вирішення задачі з ліквідації дефіциту, який виник на ринку нафтопродуктів наприкінці квітня". В середньому протягом останніх місяців компанія нарощувала імпорт нафтопродуктів у 2,5 рази, зокрема – у 2,8 раза у липні, коли компанія планує імпортувати 15,6 тисяч тонн бензину та дизелю.

"Нафтогаз мав можливість законтрактувати в десятки разів більші обсяги. Але на заваді їх імпорту стали логістичні обмеження в доставці нафтопродуктів з великих портів Європи, де є ресурс, до кордону України. З цією проблемою зіштовхнувся не лише ми, а й усі інші імпортери", – написав Вітренко. 

Реклама:

"Якщо такі темпи нарощування імпорту нафтопродуктів зберігатимуться й надалі, то вже за декілька місяців Нафтогаз може стати лідером на ринку".

Рекомендуємо почитати: Держава більше не регулює ціни на пальне: коли зникне дефіцит та чи буде 100 гривень за літр

Нагадуємо

Реклама:

Як раніше повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо передачі 172 автозаправних станцій пов’язаної з Медведчуком  мережі Glusco в управління "Нафтогазу".

Вся нафтопереробна галузь України не працює через цілеспрямовані російські ракетні обстріли.

Реклама: