Байден закликав країни Перської затоки збільшити видобуток нафти

Четвер, 30 червня 2022, 17:57 -

Президент США Джо Байден закликав усіх лідерів Перської затоки збільшити видобуток нафти в умовах скорочення поставок з боку Росії.

Про це пише Financial Times.

"Я сказав їм, що, на мою думку, вони повинні збільшувати видобуток нафти в цілому, а не лише Саудівська Аравія", — сказав Байден. "Я сподіваюся, що ми побачимо, що вони в своїх власних інтересах дійдуть висновку, що це має сенс".

Байден заявив, що не відвідає Саудівську Аравію наступного місяця з метою просити Ер-Ріяд збільшити видобуток нафти. Однак зауважив, що розглядає поїздку на Близький Схід як можливість поглибити інтеграцію Ізраїлю в регіоні, добитися перемир’я в Ємені та зміцнити зв’язки з країнами Перської затоки.

Реклама:

Нагадуємо:

Країни ОПЕК+ погодилися збільшити видобуток нафти, щоб компенсувати падіння видобутку в РФ: до 648 тис барелів на добу у липні та до 648 тис барелів на добу в серпні.

Нафта на початку червня впала нижче 113 дол за барель після максимуму у понад 120 доларів на інформації про готовність Саудівської Аравії наростити поставки на ринок.

Реклама:

Зараз основним чинником є сигнал з боку Саудівської Аравії до збільшення видобутку нафти, якщо видобуток у Росії істотно впаде внаслідок накладених на неї санкцій. Зростають ознаки того, що напружені відносини між Саудівською Аравією, найбільшим світовим експортером нафти, і США, покращуються.

Реклама: