"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

FT: Саудівська Аравія погодилася збільшити видобуток нафти, якщо він впаде в Росії

Четвер, 2 червня 2022, 10:00 -

Саудівська Аравія готова збільшити видобуток нафти, якщо видобуток у Росії істотно впаде внаслідок накладених на неї санкцій.

Джерело: джерела FT

Деталі: Як зазначається, Саудівська Аравія чинила опір закликам прискорити збільшення видобутку, незважаючи на те, що ціни на нафту сягнули близько 120 доларів за барель, що є найвищим рівнем за десятиліття. Саудівська Аравія вважає, що їй потрібно тримати вільні виробничі потужності в резерві.

Але побоювання щодо прямої нестачі постачань посилилися після того, як ЄС запровадив ще один пакет санкцій проти Москви, включаючи нафтове ембарго.

Реклама:

Одна поінформована людина сказала FT, що "Саудівська Аравія усвідомлює ризики і те, що втрата контролю над цінами на нафту не в її інтересах".

На думку Саудівської Аравії, справжнього дефіциту поки що немає.

Люди, знайомі з переговорами, повідомили, що Саудівська Аравія погодилася на зміну тону в рамках зближення з адміністрацією президента США Джо Байдена. 

Одне дипломатичне джерело повідомило, що обговорювалося негайне збільшення видобутку в Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах, про що може бути оголошено на зустрічі ОПЕК+ у четвер. Але нічого ще не вирішено, і ОПЕК+ все ще може дотримуватись свого плану видобутку, який діє з початку кризи COVID-19.

Джерело повідомило, що збільшення видобутку, заплановане на вересень, буде перенесено на липень і серпень, хоча ОПЕК+ має схвалити цю зміну.

Нагадаємо: 13 країн ОПЕК та 10 країн, що не входять до цієї організації (включно з РФ), мають зустрітися 2 червня. Очікується, що вони схвалять заплановане збільшення видобутку, щоб поступово повернути  видобуток  до рівня до пандемії COVID-19.

Українська правда

Реклама: