Німецький страховий гігант Allianz продає мажоритарну частку в російському бізнесі

П'ятниця, 3 червня 2022, 16:25 -

Німецька страхова компанія Allianz Group оголосила, що продає мажоритарну частку у своєму російському бізнесі компанії Interholding (ТОВ "Інтерхолдинг") - власнику російської компанії Zetta Insurance.

Про це йдеться у заяві компанії.

Після завершення угоди Allianz володітиме міноритарною часткою в 49,9 відсотка в об'єднаній компанії.

При цьому, операція підлягає погодженню регуляторів.

Реклама:

Allianz оцінює втрати від угоди приблизно в €400 млн - через рекласифікацію негативного впливу на курс іноземної валюти з акціонерного капіталу.

На капіталізацію та грошову позицію Allianz Group угода не вплине.

ТОВ "Інтерхолдинг" також належить колишня "дочка" швейцарської страхової фірми Zurich Insurance. Zurich продав свій російський бізнес у травні.

Нагадаємо:

У травні повідомлялось, що найбільша німецька страхова компанія Allianz, яка раніше перестала обслуговувати нових клієнтів в РФ, може повністю вийти з країни-агресора.

Ще у березні Allianz заявила, що припинить страхування нового бізнесу та не здійснюватиме нових інвестицій у Росії. На частку її операцій у Росії та Україні припадало менше 0,2% виручки та операційного прибутку компанії у 2021 році.

Загальний обсяг інвестицій у ці країни становить близько 0,3% інвестиційного портфеля в розмірі 808,5 млрд євро.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: