Підсанкційний російський Альфа-Банк закрив угоду з продажу казахстанської "дочки"

П'ятниця, 6 травня 2022, 10:06 -

Банк "ЦентрКредит" закрив угоду щодо придбання 100% простих акцій АТ ДБ "Альфа-Банк" Казахстан. Після перереєстрації банк працюватиме під новим брендом ECO BANK.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Сума угоди не розголошується.

"Угода з придбання Альфа-Банк Казахстану була профінансована з власних коштів Банку ЦентрКредит. В даний час вже запущена робота з ребрендингу банку, який стане повністю казахстанським, яким є Банк ЦентрКредит, що працює на ринку більше 33 років", - йдеться у заяві.

Реклама:

У прес-релізі зазначається, що весь перелік банківських послуг клієнтам буде доступний після завершення процедури виведення банку із списку санкцій SDN (specially designated nationals), до якого Альфа-Банк був внесений США 6 квітня.

"Купівля банку, що знаходиться під санкціями, проводиться в Казахстані вперше, причому в максимально короткі терміни", - зазначив голова правління БЦК Галим Хусаїнов.

Нагадуємо:

Повідомлялось, що російський Альфа-Банк продає свою казахстанську "дочку" - Альфа-Банк Казахстан - місцевому банку "ЦентрКредит".

Сполучені Штати разом із G7 та ЄС запровадили нові санкції проти дочок президента РФ Путіна, найбільших банків РФ Альфа банку та Сбєрбанку, а також заборонили всі нові інвестиції в Росію.

ЄС та Великобританія запровадили санкції проти співвласників Альфа Груп Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: