Підсанкційний російський Альфа-Банк продає казахстанську "дочку"

Четвер, 21 квітня 2022, 18:23 -

Російський Альфа-Банк продає свою казахстанську "дочку" - Альфа-Банк Казахстан - місцевому банку "ЦентрКредит".

Про це йдеться у заяві "ЦентрКредит".

"Між АТ "Альфа-Банк" та АТ "Банк ЦентрКредит" досягнуто принципової домовленості про продаж АТ ДБ "Альфа-Банк", Казахстан.

Банк ЦентрКредит стане новим акціонером Альфа-Банк Казахстан, купивши 100% найпростіших акцій. АТ "Альфа-Банк" повністю вийде зі складу акціонерів та відкличе своїх представників із Ради директорів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

При цьому, після юридичного завершення угоди "ЦентрКредит" проведе ребрендинг банку.

"Таким чином, це буде повністю казахстанський банк із повним спектром банківських послуг для фізичних та юридичних осіб.

Банк "ЦентрКредит" готовий підтримати Банк додатковою ліквідністю рахунок власних коштів на виконання всіх зобов'язань перед депозиторами, цим оперативно вирішити ситуацію для діючих клієнтів", - додали у фінустанові.

Банк "ЦентрКредит" створений 1988 року і є одним із перших та найбільших комерційних банків Казахстану.

Нагадуємо:

Сполучені Штати разом із G7 та ЄС запровадили нові санкції проти дочок президента РФ Путіна, найбільших банків РФ Альфа банку та Сбєрбанку, а також заборонили всі нові інвестиції в Росію.

ЄС та Великобританія запровадили санкції проти співвласників Альфа Груп Михайла Фрідмана та Петра Авена.

В українському "Альфа-Банку" триває пошук довіреної особи, яка має отримати права за акціями Михайла Фрідмана та Пьотра Авена. Національний банк України позбавив цих акціонерів прав голосу.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: