РФ стала четвертим найбільшим постачальником нафти до Індії: за місяць піднялась на шість позицій

Вівторок, 17 травня 2022, 15:40 -

Росія стала четвертим найбільшим постачальником нафти в Індію в квітні, за місяць піднявшись на 6 позицій.

Про це пише Reuters із посиланням на дані про переміщення танкерів.

Зазначається, що частка РФ у закупівлі нафти Індією зросла до рекордних 6% та становила близько 277 тис барелів на добу.

При цьому ще в березні Росія була на 10 місці серед експортерів і постачала до Індії близько 66 тис барелів нафти на добу.

Реклама:

За даними про переміщення танкерів, найбільшим постачальником у квітні залишився Ірак.

Друге та третє місце посіли відповідно Саудівська Аравія та ОАЕ.

При цьому, частка африканської нафти в індійському імпорті впала з 14,5% у березні до 6% у квітні, а частка американської скоротилася вдвічі, до 3%.

Як зазначає Reuters, багато індійських нафтопереробників стали закуповувати дешеву російську нафту, яку уникають західні компанії.

"Ціни на російську нафту Urals різко впали через санкції проти Росії, у той час як казахстанська нафта CPC Blend виявилася під тиском, оскільки вона завантажується з російського порту", - пояснив аналітик Refinitiv Ехсан Уль Хак.

На Росію, Казахстан та Азербайджан у квітні припало 11% від усього нафтового імпорту Індії, додає агентство.

У майбутньому поставки нафти з Росії до Індії тільки збільшаться і в травні досягнуть близько 487 500 барелів на добу, пише Reuters з посиланням на попередні дані Refinitiv про замовлення нафтопереробників на російську сировину.

Нагадаємо:

Bloomberg писав, що Індія намагається отримати більші знижки на російську нафту і  хоче купувати її за ціною, нижчою за $70 за барель.

Раніше повідомлялось, що Росія пропонує Індії механізм подвійних платежів: за російську нафту - в доларах або євро, за решту товарів - у рупіях і рублях через альтернативну SWIFT російську Систему передачі фінансових повідомлень.

Остаточного рішення з цього питання на той момент не було прийнято, зазначили співрозмовники агентства.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: