Приїхали: в РФ продажі нових автівок обвалились на 80%

Середа, 11 травня 2022, 13:50 -
 
unsplash

Продажі нових легкових автомобілів та малотоннажних вантажних автомобілів у Росії у квітні впали на 78,5% – ще більше, ніж прогнозувалося.

Про це повідомляє російське ЗМІ "Коммерсантъ" з посиланням на дані Асоціації європейського бізнесу. 

Так, минулого місяця в РФ було продано 32706 таких автівок.

Продажі АвтоВАЗу у квітні впали на 78%, за чотири місяці з початку року продажі знизилися на 50%, до 61 218 автомобілів. Як повідомлялося раніше, французький автоконцерн Renault передасть свою частку у 68% в "АвтоВАЗі" Центральному науково-дослідному автомобільному та автомоторному інституту "НАМІ".

Реклама:

Продажі "Соллерс Авто" минулого місяця впали на 42,2%, за чотири місяці - на 14,4%, до 11 258 авто. У групи в Росії є спільні підприємства з Ford (ТОВ "Соллерс Форд", Єлабуга), Mazda ("ТОВ Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус", Владивосток) та Isuzu (ТОВ "Ісузу Соллерс", Ульяновськ). 

Зазначається, що продажі або стали скорочуватися на тлі відходу іноземних автовиробників з РФ. Раніше асоціація прогнозувала, що в 2022 продажі нових автомобілів в РФ можуть скоротитися на 50%, до 800 тисяч штук, що стане найбільшим падінням російського авторинку за всю його історію.

Читайте також: "Будемо їздити на жигулях": з чим залишаться росіяни після вторгнення в Україну

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: