Японія визначить терміни введення нафтового ембарго, врахувавши вплив на економіку – міністр

Вівторок, 10 травня 2022, 16:35 -


Інновації в дії

Японія вирішить час та метод запровадження ембарго на російську нафту, враховуючи можливий економічний вплив.

Про це заявив міністр економіки Коїті Хагіуда, пише Reuters.

"Ми хотіли б розглянути спосіб поступового припинення з часом таким чином, щоб мінімізувати негативний вплив на життя людей і ділову активність", - сказав міністр на прес-конференції.

Хагіуда додав, що Японія не може негайно припинити імпорт нафти з Росії, але поступово відходить від залежності від російських енергоносіїв, забезпечуючи доступ до альтернативних поставок.

Міністр пояснив, що японська сторона ухвалить рішення про зупинення імпорту нафти "з урахуванням реальної ситуації".

У глобальному масштабі Сполучені Штати будуть незамінними для забезпечення стабільного енергопостачання, сказав Хагіуда.

Хагіуда також розповів про плани Японії щодо розширення існуючих енергетичних проєктів зі США і заявив, що розглядає американську сторону як найважливішого нафтоепортера, якому в короткостроковій перспективі необхідно збільшити обсяги видобутку енергоресурсів.

Нагадаємо:

Японія буде поступово відмовлятись від імпорту нафти з РФ, але збереже свої частки в енергетичних проєктах "Сахалін-1" і "Сахалін-2".

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив після недільної онлайн-зустрічі лідерів G7, що Японія запровадить ембарго на імпорт російської сирої нафти у рамках рішення G7 протидіяти вторгненню Росії в Україну.

Лідери країн "Групи семи" після онлайн-зустрічі з президентом Володимиром Зеленським пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти Росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.

Раніше міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїті Хагіуда заявив, що Японія не буде найближчим часом запроваджувати ембарго на нафту з РФ - у країни "обмежені" енергетичні ресурси, тому їй буде важко негайно наслідувати приклад ЄС.

Переговори британського енергетичного гіганта Shell з китайськими компаніями щодо його частки в нафтогазовому проєкті "Сахалін-2" викликають занепокоєння щодо енергетичної безпеки Японії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.