Гіпермаркети в РФ німецької OBI можуть перейти інвесторам із Казахстану – ЗМІ

Четвер, 21 квітня 2022, 13:25 -

Структури казахського холдингу Asadel сім'ї казахських бізнесменів Сейсембаєвих можуть стати власником гіпермаркетів будівельних та господарських товарів у РФ німецької OBI.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела на ринку ритейлу та близького до російської мережі OBI співрозмовника.

Представник російської мережі OBI відмовився від коментарів, зв'язатися з представниками Asadel газеті не вдалося, а у казахській мережі OBI на запитання не відповіли.

Президент Asadel DIY - Ерлан Сейсембаєв. У рейтингу найбагатших бізнесменів казахського Forbes 2021 сім'я Сейсембаєвих займає 41-ше місце зі статками $128 млн.

Реклама:

"Перший гіпермаркет OBI у Казахстані був відкритий у 2018 році, Ерлан Сейсембаєв, за його власними словами, інвестував у нього $25 млн. Загалом Asadel планувала відкрити шість гіпермаркетів у республіці до 2022 року.

Ще одним співвласником холдингу Asadel називають бізнесмена Галімжана Єсенова (21-й рядок рейтингу казахського Forbes, статки $412 млн)", - йдеться у статті.

У Росії OBI працювала з 2003 року, у мережі було 27 гіпермаркетів. Головний офіс OBI 17 березня оголосив про зупинення роботи в Росії та закриття гіпермаркетів.

Нагадуємо:

Повідомлялось, що німецька мережа OBI передасть у довірче управління свій російський бізнес з умовою збереження роботи мережі в РФ під іншою назвою.

Російські топ-менеджери мережі будівельних гіпермаркетів OBI вступили в конфронтацію з мажоритарним акціонером мережі - однойменним німецьким холдингом - щодо відновлення роботи магазинів в РФ.

Мережа магазинів будівельних і господарських товарів OBI Group заявляла, що всі російські магазини залишаться закритими.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: