Німецька OBI передасть свій російський бізнес третій особі

Вівторок, 12 квітня 2022, 16:58 -

Німецька мережа OBI передасть у довірче управління свій російський бізнес з умовою збереження роботи мережі в РФ під іншою назвою.

Про це повідомляє російське видання Вєдомості. 

Мережа перейде в управління засновнику консалтингової "Аудит груп" та юридичної агенції "Сезар консалтинг" Борису Любошицю.

Угода була грошовою, і надалі бізнес рітейлера в Росії перейде російському інвестору, який розвиватиме компанію в країні-агресорі, і, найімовірніше, з відмовою від товарного знака OBI. 

Реклама:

Зазначається, що бенефіціар мережі вирішив продати магазини OBI в Росії за умови, що рід діяльності компанії та робочі місця будуть збережені.

Торік виручка OBI в Росії становила 41,8 млрд руб, а чистий збиток – 2,5 млрд руб. Мережа оголосила про вихід з Росії 8 березня. В державі-агресорі вона має 27 гіпермаркетів, у яких працює близько 4,9 тис. осіб – це одна десята загальної чисельності персоналу OBI у світі.

Нагадуємо:

Російські топ-менеджери мережі будівельних гіпермаркетів OBI вступили в конфронтацію з мажоритарним акціонером мережі - однойменним німецьким холдингом - щодо відновлення роботи магазинів в РФ.

Мережа магазинів будівельних і господарських товарів OBI Group заявляє, що всі російські магазини залишаться закритими.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: