Жіноча тенісна асоціація не підтримала рішення Вімблдону усунути росіян і білорусів

Четвер, 21 квітня 2022, 12:15 -

Жіноча тенісна асоціація (WTA) не підтримала рішення Вімблдону та Британської асоціації тенісу відстронити тенісистів з РФ і Білорусі від трав'яних турнірів у Великій Британії.

Про це йдеться у заяві WTA.

"WTA рішуче засуджує дії Росії та її неспровоковане вторгнення в Україну. Ми продовжуємо наші зусилля з надання гуманітарної допомоги для підтримки України через Tennis Plays for Peace.

Однак ми дуже розчаровані оголошенням AELTC і LTA (Вімблдон і Британська асоціація тенісу - ред.) про заборону індивідуальним гравцям з Росії та Білорусі брати участь у майбутніх змаганнях на трав’яних кортах Великої Британії.

Реклама:

Основним принципом WTA є те, що окремі спортсмени можуть брати участь у професійних тенісних змаганнях на основі заслуг і без будь-якої форми дискримінації. Цей принцип прямо викладений у наших правилах і був погоджений як AELTC, так і LTA. Заборона дискримінації також чітко виражена в їхніх власних правилах і правилах "Великого шолома", - йдеться у позиції WTA.

"Як постійно зазначає WTA, окремих спортсменів не слід карати або забороняти брати участь у змаганнях через те, звідки вони родом, або через рішення, прийняті урядами їхніх країн.

Дискримінація та рішення зосередити таку дискримінацію проти спортсменів, які змагаються самостійно, не є ні справедливими, ні виправданими. WTA продовжить застосовувати свої правила, щоб відкинути дискримінацію та гарантувати, що всі спортсмени зможуть брати участь у наших турнірах, якщо вони мають на це право.

WTA оцінюватиме свої наступні кроки та те, які дії можуть бути вжиті щодо цих рішень", - додали в асоціації.

Нагадаємо:

Організатори одного з 4 тенісних турнірів "Великого шолома" - трав'яного турніру у Вімблдоні - офіційно заявили про відхилення заявок російських та білоруських гравців на турнір у 2022 році.

Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) не підтримала рішення Вімблдону відсторонити від участі в турнірі гравців з Росії та Білорусі.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: