"Руйнівний прецедент для гри": ATP проти рішення Вімблдону усунути росіян і білорусів

Середа, 20 квітня 2022, 22:49 -

Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP) не підтримала рішення Вімблдону відсторонити від участі в турнірі гравців з Росії та Білорусі.

Про це йдеться у заяві ATP.

"Ми рішуче засуджуємо вторгнення Росії в Україну та солідарні з мільйонами невинних людей, які постраждали від війни, що триває.

Наш спорт пишається тим, що працює на фундаментальних принципах заслуг і чесності, коли гравці змагаються як окремі особи, щоб заслужити своє місце в турнірах на основі рейтингу ATP. 

Реклама:

Ми вважаємо, що сьогоднішнє одностороннє рішення Вімблдону та LTA (Британська асоціація тенісу - ред.) виключити гравців з Росії та Білорусі з цьогорічних британських турнірів на траві є несправедливим і може створити руйнівний прецедент для гри", - заявили в ATP.

"Дискримінація за національністю також є порушенням нашої угоди з Вімблдоном, згідно з якою участь гравців ґрунтується виключно на рейтингу ATP. Будь-які дії у відповідь на це рішення тепер будуть оцінюватися після консультацій з нашим правлінням та Радою гравців", - додали в асоціації.

Гравцям з Росії та Білорусі надалі буде дозволено брати участь у змаганнях ATP під нейтральним прапором, згідно з рішенням, прийнятим для всіх професійних турнірів, наголошують в ATP.

"Паралельно ми продовжимо нашу спільну гуманітарну підтримку Україні в рамках програми "Теніс за мир", - резюмували в організації.

Нагадаємо:

Організатори одного з 4 тенісних турнірів "Великого шолома" - трав'яного турніру у Вімблдоні - офіційно заявили про відхилення заявок російських та білоруських гравців на турнір у 2022 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: