IT-компанія EPAM перевезла сотні співробітників з РФ і Білорусі до Узбекистану – медіа

Понеділок, 18 квітня 2022, 19:48 -

Заснована білорусами IT-компанія EPAM Systems перевезла до тисячі своїх співробітників із Росії та Білорусі до Узбекистану - із 2019 року компанія має офіс у Ташкенті, є резидентом місцевого IT-парку.

Про це пише Forbes Russia із посилання на 2 місцевих підприємців. 

Інформацію підтвердили один зі співробітників EPAM, який переїхав до Узбекистану, а також один із російських інвесторів, який там перебуває.

За словами останніх, йдеться про кількасот людей.

Реклама:

"У нас у загальному чатику для Узбекистану близько 600 людей, тому, швидше за все, [EPAM перевезла до Узбекистану] до тисячі [працівників]", - каже один із співробітників компанії.

Представник EPAM Софія Одинцова повідомила, що компанія не готова надати коментар про релокацію своїх співробітників до Узбекистану.

За даними порталу yuz.uz, філія компанії в цій країні була відкрита в 2019 році, до середини 2021 року в ній працювало близько 150 фахівців. EPAM також є резидентом узбекистанського ІТ-парку. Його члени можуть претендувати на низку у тому числі податкових пільг.

Один із співробітників EPAM, який зараз перебуває в Узбекистані, розповідає, що компанія допомагала з релокацією - і фінансово, і з пошуком літака і житла.

За його словами, компанія оплачує переліт для співробітника та його сім'ї, проживання та добові витрати в перший місяць. "Це доступно для всіх співробітників, хто захоче", - говорить він.

Крім Узбекистану, за його словами, розробник пропонує співробітникам релокацію ще приблизно до 10 країн. Серед популярних напрямів релокації співробітників EPAM також Грузія та Вірменія, зазначає він.

EPAM Systems була заснована у 1993 році у США білоруськими підприємцями Аркадієм Добкіним та Леонідом Лознером. Штаб-квартира компанії знаходиться у Сполучених Штатах, EPAM працює більш ніж у 40 країнах світу.

У Росії компанія мала кілька офісів. За даними РБК, на кінець 2021 року в російському EPAM працювали 6190 людей.

Нагадаємо:

ІТ-компанія EPAM Systems після того, як припинила обслуговувати російських клієнтів, заявила про вихід з РФ.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Слідкувати за компаніями, які досі ігнорують російські злочини, можна тут: Понад 400 компаній вийшли з Росії, але не всі зупинили бізнес. Оновлюється 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: