Технологічна компанія Cloudflare відмовилась відключати послуги в РФ

Вівторок, 8 березня 2022, 12:21


Кінець епохи офшорів

Технологічна компанія Cloudflare вирішила продовжувати надавати послуги у Росії, попри заклик припинити це робити.

Про це йдеться у заяві компанії.

"На Cloudflare ми з жахом спостерігали за вторгненням Росії в Україну. Оскільки ймовірність війни виглядала більш вірогідною, ми почали уважно стежити за ситуацією на місцях, щоб забезпечити безпеку наших співробітників, наших клієнтів і нашої мережі.

Атаки на Інтернет в Україні почалися ще до початку вторгнення. Ці атаки - і постійний потік DDoS-атак, які ми спостерігали протягом останніх днів, спонукали нас безкоштовно розширити наші послуги на українські урядові та телекомунікаційні організації, щоб гарантувати, що вони можуть продовжувати працювати та надавати важливу інформацію своїм громадянам та світу про те, що з ними відбувається", - заявив CEO Cloudflare Метью Прінс.

"Уряди були єдині у введенні потоку нових санкцій і навіть були деякі заклики відключити Росію від глобального Інтернету.

Масштаб нових санкцій, запроваджених за останні кілька тижнів, був безпрецедентним. Протягом минулого тижня наша команда переконалася, що ми дотримуємося цих нових санкцій", - додав Прінс.

За його словами, компанія закрила доступ до своїх клієнтів у Росії, пов'язаних із санкціями, "зокрема пов'язаних з фінансовими установами та компаніями афілійованими з так званими республіками ДНР та ЛНР".

"Крім того, ми отримали кілька дзвінків щодо припинення всіх послуг Cloudflare в Росії. Ми уважно розглянули ці запити та обговорили їх з експертами уряду та громадянського суспільства. Наш висновок, консультуючись з цими експертами, полягає в тому, що Росії потрібно більше, а не менше доступу до Інтернету.

Оскільки конфлікт продовжується, ми спостерігаємо різке збільшення запитів від російських мереж до світових ЗМІ, що відображає бажання звичайних російських громадян бачити світові новини, крім тих, що надаються всередині Росії", - додав він.

Cloudflare - американська компанія, що надає мережеві послуги доставки контенту, пом'якшення DDoS атак, роботи служб безпеки в Інтернеті та сервіси сервера розподілених доменних імен.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.