Рейтингове агентство Quacquarelli Symonds припиняє співпрацю з РФ

Вівторок, 8 березня 2022, 11:55


Кінець епохи офшорів

Британська рейтингова компанія Quacquarelli Symonds, яка спеціалізується на вищій освіті та іноземних дослідженнях, припиняє співпрацю з новими клієнтами та призупиняє активну взаємодію з поточними російськими клієнтами.

Про це йдеться у заяві компанії.

"У QS ми єдині в обуренні війною, яку Росія веде проти українського народу. Ми віримо в силу міжнародної освіти для сприяння порозумінню та співпраці, але ми бачили фото університетських містечок, які без розбору зазнали нападів", - йдеться у заяві.

"Ми підтримуємо українських та іноземних студентів та абітурієнтів, які постраждали, за допомогою наших консультаційних послуг та послуг відстеження мобільності.

Ми організуємо дискусії світової освітньої спільноти щодо кризи та того, як ми можемо спільно підтримувати постраждалих через наші саміти, веб-сайти та публікації", - додають в QS.

"Наразі ми редагуємо російські та білоруські записи у новому списку університетів QS і припиняємо просувати їх як напрям для навчання", - йдеться у заяві.

Також компанія припиняє рекламувати російські університети або Росію як місце для навчання.

"Ми припиняємо будь-яку взаємодію з новими клієнтами в Росії та призупиняємо активну взаємодію з поточними російськими клієнтами", - додали в QS.

Quacquarelli Symonds - компанія, що спеціалізується на вищій освіті та іноземних дослідженнях, заснована в 1990 році Нунціо Куакуареллі. Вона найбільш відома тим, що щороку публікує рейтинг QS World University Rankings.

Економічна правда