"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції європейського бізнесу зі зв'язками з РФ подешевшали на 100 мільярдів доларів

Четвер, 3 березня 2022, 18:12

Акції європейських компаній, бізнес яких пов'язаний з РФ, подешевшали в сумі більш ніж на 100 млрд дол за час ескалації в Україні та війни РФ проти України.

Про це пише Bloomberg.

За даними агентства, на таку цифру скоротилася загальна капіталізація 22 компаній з індексу Stoxx Europe 600, яким бізнес у Росії приносить понад 5% виторгу.

Деякі акції втратили три чверті вартості з 18 лютого, коли побоювання через ескалацію навколо України помітно посилилися, додає Bloomberg.

Реклама:

Так, акції виробника автомобілів Renault та угорської авіакомпанії Wizz Air подешевшали більш ніж на 20%.

Найбільше від розпродажу постраждали європейські банки. Індекс Stoxx 600 Banks Index упав майже на 20% порівняно з піком 10 лютого.

Найгірший результат – в австрійського Raiffeisen Bank, який втратив майже половину ринкової вартості.

1 березня Reuters написав з посиланням на джерела, що Raiffeisen розглядає можливість виходу з Росії, але, як пишуть російські ЗМІ, президент Raiffeisen Bank International Карл Севельда це спростував.

Нагадуємо:

Лондонська біржа зупинила торги акціями 27 емітентів з вагомими зв’язками з Росією, Morgan Stanley виключив їх з індексів країн, що розвиваються, адже країна тепер "не придатна до інвестицій".

Нью-Йоркська фондова біржа та фондова біржа Nasdaq вирішили призупинити торгівлю акціями компаній, базованих у Росії, на тлі агресії цієї країни проти України.

Читайте також: Копієчний Сбєрбанк та саморобне нафтове ембарго: підсумки економічного фронту 2 березня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: