Швейцарія заморозила російські активи на понад 6 мільярдів доларів

Четвер, 24 березня 2022, 18:36


Інновації в дії

Швейцарія заморозила російські активи на суму близько 5,75 млрд франків (6,17 млрд дол) у рамках санкцій - ця сума, ймовірно, зросте.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву представника Державного секретаріату з питань економіки (SECO) Ервіна Боллінгера.

"Сьогодні я вперше можу надати вам інформацію про суму заморожених коштів. На сьогоднішній день SECO було повідомлено про кошти та активи на загальну суму близько 5,75 мільярда швейцарських франків", - сказав Боллінгер.

До цієї суми входить низка об'єктів нерухомості на туристичних курортах Швейцарії.

"З надходженням нових повідомлень та потенційних доповнень до санкційних списків ЄС, які також допускає Швейцарія, цілком ймовірно, що ця цифра буде зростати", - додав посадовець.

За експертними оцінками, у Швейцарії може знаходитися до 213 млрд дол російських активів

"Не кожна фізична чи юридична особа, яка потрапила під санкції, має активи в Швейцарії.

І, з іншого боку, не кожен росіянин, який володіє активами в Швейцарії, одночасно перебуває в санкційних списках", - додав Боллінгер.

Раніше Швейцарія схвалила санкції проти ще понад 200 фізичних та юридичних осіб "у зв'язку із серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.