Банк, через який росіяни могли обійти блокування Visa/Mastercard, перестав видавати їм картки

Четвер, 17 березня 2022, 17:58


Інновації в дії

Швейцарський інтернет-банк Dukascopy Bank дозволяв росіянам обходити санкції та отримувати картки Visa/Mastercard резидентам Росії, але після розслідування журналістів прибрав таку можливість.

Про це повідомляє Радіо Свобода, яке напередодні опублікувало розслідування про Dukascopy.

Після виходу розслідування проєкту РС "Схеми", швейцарський банк припинили видачу карток Visa/Mastercard резидентам Росії, повідомили журналістам у банку.

"Банк повідомляє, що нещодавно припинив видачу Visa/Mastercard для клієнтів, які проживають в Росії. Dukascopy Bank, будучи швейцарським банком, прагне дотримуватись усіх застосованих швейцарських правил, включно із санкціями, які підтримує Швейцарія", – йдеться у відповіді "Схемам".

Зазначається, що напередодні виходу розслідування у кол-центрі банку підтверджували інформацію з сайту, що громадяни Росії можуть відкривати рахунок для отримання віртуальної чи пластикової картки Visa/Mastercard і попереджали про великі черги через попит.

Водночас 17 березня, тобто наступного дня після виходу розслідування, на сайті Dukascopy Bank з’явилось повідомлення про те, що інформація у ЗМІ про видачу банком карток Visa/Mastercard резидентам РФ "не відповідає дійсності".

Після публікації повідомлення, один із потенційних клієнтів банку на прохання "Схем" ще раз зв’язався із кол-центром Dukascopy і уточнив, чи можуть громадяни РФ оформити карту Visa/Mastercard. Там зазначили, що з 16 березня, тобто дня виходу розслідування, вони не доставляються та не працюють на території Росії. 

Читайте також: Китай поглинає Росію: чи врятує росіян платіжна система Піднебесної UnionPay

Нагадуємо

Раніше платіжні сервіси Visa, Mastercard та American Express заявили, що повністю зупиняють роботу в Росії та найближчими днями припинять усі транзакції за картками.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут