У РФ дозволили "місцевим умільцям" ремонтувати Boeing та Airbus

Четвер, 17 березня 2022, 21:53

Росавіація видала сертифікат провайдеру Аерофлоту з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден для виконання технічного обслуговування літаків Boeing та Airbus.

Про це повідомив Аерофлот у соцмережах.

Там заявили, що отримання цього сертифіката дозволяє виконувати оперативне та періодичне технічне обслуговування літаків західного виробництва, зареєстрованих у російському реєстрі, та забезпечувати підтримку льотної придатності всього повітряного флоту Аерофлоту.

Зокрема йдеться про Boeing 737NG, Boeing 777, Boeing 747-400, Airbus A320 Family та Airbus A350.

Реклама:

Нагадуємо:

Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA) призупинило дію ліцензій десятків російських авіаперевізників, у тому числі на продукцію, запчастини та прилади, тренувальні центри тощо.

У компанії "Уральські авіалінії" заявили, що без зупинки флоту та розбору літаків на запчастини судна зможуть безпечно літати лише 2-3 місяці.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, яким дозволив російським авіакомпаніям експлуатувати іноземні літаки, що знаходяться в лізингу, без іноземного сертифікату.

Раніше в авіаційному агентстві ООН заявили, що будь-яка подвійна реєстрація іноземних літаків, орендованих російськими перевізниками, суперечитиме положенням ключової угоди, в якій викладаються основні засади глобальної авіації.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: