"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

PayPal почала повноцінно працювати в Україні

Четвер, 17 березня 2022, 21:22
 
getty images

Платіжна система PayPal офіційно почала працювати в Україні, картки українських банків уже можна прив’язати до гаманця.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми раді заявити про запуск послуг особистих переказів, а також дозволяємо переказувати кошти зі свого гаманця PayPal на кредитні чи дебетові картки. Ми віримо, що це допоможе людям в Україні отримувати кошти від їхніх друзів та родини по всьому світу", – ідеться в листі компанії, адресованому Федорову.

"Тепер можна купувати в інтернеті, переказувати кошти та виводити гроші на українські банківські картки", – пише міністр. Уже зараз можна прив’язати українські банківські картки та користуватися.

Реклама:

Заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован переповів слова CEO PayPal Дена Шульмана: "За останні 2,5 тижня 400 співробітників компанії зробили те, на що в них зазвичай іде 9-12 місяців".

Компанія зазначає, що тимчасово скасовує комісії за операціями з українськими рахунками PayPal, аби допомогти українцям переказувати та отримувати кошти в час війни.

Федоров подякував компанії за швидку реакцію на прохання України та підтримку громадян.

8 березня PayPal вирішила призупинити послуги з відправлення та отримання платежів у Росії. У той же день Федоров подякував керівництву PayPal за призупинення бізнесу в РФ і запросив сервіс в Україну.

Як PayPal заходив в Україну

Міністерство цифрової трансформації не раз заявляло, що в пріоритеті його роботи – привести світові ІТ-компанії в Україну, серед яких і PayPal.

Її залученням відомство займалося з моменту створення у 2019 році, а у 2020 році Федоров на Давоському форумі особисто зустрівся з керівництвом, аби привести компанію на український ринок. Того року уряд вносив це до своєї "програми дій", яку так і не ухвалили.

PayPal – міжнародна електронна платіжна система, заснована у 1998 році. Нині це один з найпоширеніших у світі засобів розрахунків в інтернеті. Вони можуть здійснюватися в доларах, євро, фунтах, єнах, юанях і в десятках інших валют.

Наразі PayPal використовують 420 млн людей у понад 200 країнах.

Історія приходу компанії в Україну почалася задовго до появи Мінцифри. Хоча PayPal номінально в Україні працювала, її функціонал був обмежений. Наприклад, отримати кошти було можливо, а вивести з електронного гаманця – ні.

У 2016 році ЕП писала, як розширити функціонал компанії заважала застаріла нормативно-правова база Нацбанку.

При цьому у 2019 році регулятор розповідав, що проблеми з приходом PayPal на ринок України не належать до регуляторного поля Нацбанку, натомість існують інші причини, чому на той момент цього не відбувалося.

Зрештою, війна підштовхнула компанію до розгортання повноцінної роботи з українськими споживачами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: