ЄС робить крок до підвищення мит на торгівлю з Росією

Вівторок, 15 березня 2022, 11:46

Країни Євросоюзу офіційно приєдналися до багатосторонньої заяви щодо позбавлення Росії статусу найбільшого сприяння. Це дозволить підвищити мита на торгівлю з агресором.

Про це відомо із заяви Ради ЄС.

"Рада дала зелене світло комісії на приєднання від імені ЄС до багатосторонньої заяви щодо агресії Російської Федерації проти України за підтримки Білорусі, яка, як очікується, буде опублікована в контексті Світової організації торгівлі", – ідеться в заяві.

Так, ЄС готовий зупинити дію режиму найбільшого сприяння для продуктів і послуг Російської Федерації. Такий крок дозволить суттєво підвищити мита та бар’єри на торгівлю з країною-агресором, тобто скоротити обсяг імпорту-експорту.

Реклама:

Крім того, з огляду на підтримку Білоруссю дій Росії, ЄС вважає, що процес вступу країни до СОТ має бути призупинений.

Раніше про скасування торговельних привілеїв заявив президент США Джо Байден.

За його словами, на такий крок Сполучені Штати йдуть разом з країнами "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Сполучене Королівство) та Євросоюзу.

Нагадуємо:

Країни Євросоюзу погодили четвертий пакет санкцій проти Росії, які включають торговельні обмеження на залізо та сталь, а також заборону ввозити в РФ товари розкоші.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: