"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестиції в енергетику, дорогі авто та олігархи: ЄС ввів нові санкції проти РФ

Вівторок, 15 березня 2022, 10:57

Країни Євросоюзу погодили четвертий пакет санкцій проти Росії, які включають торговельні обмеження на залізо та сталь, а також заборону ввозити в РФ товари розкоші.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

ЄС забороняє будь-які операції з низкою держкомпаній РФ. Наразі документ не опублікований в офіційному віснику, тож точний перелік юросіб невідомий.

Раніше ЗМІ повідомляли, що йдеться про найбільші нафтові компанії "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нефть". Водночас блок продовжить купувати нафту в агресора.

Реклама:

Крім того, забороняються нові інвестиції в енергетичний сектор Росії, а також запроваджуються комплексні експортні обмеження на обладнання, технології та послуги для енергетичної галузі.

Відтепер у ЄС не дозволяється надавати послуги з встановлення кредитного рейтингу будь-яким російським фізичним або юридичним особам.

Четвертий пакет санкцій містить ширший перелік компаній, пов’язаних з російським оборонним комплексом. На них накладають жорсткіші експортні обмеження щодо товарів подвійного призначення.

ЄС також запроваджує торговельні обмеження щодо заліза, сталі та предметів розкоші.

Нові санкції торкнуться ще більшої кількості олігархів та кремлівських пропагандистівЯк раніше зазначалося, до переліку ввійдуть Роман Абрамович та ще 14 осіб.

Санкції будуть націлені на ключові компанії в секторах авіації, військового та подвійного використання, суднобудування та машинобудування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: