Один з найбільших американських банків Citigroup закриває низку напрямів у Росії

Понеділок, 14 березня 2022, 17:15

Американський банк Citigroup згорне роботу за кількома напрямками та не залучатиме нових клієнтів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Ми негайно завершуємо оцінку наших операцій у Росії", – пише компанія, що заявила про закриття роботи в споживчому сегменті РФ ще у квітні 2021 року.

"Тепер ми вирішили розширити сферу нашого виходу, аби включити інші напрямки бізнесу і продовжувати зменшувати операції та ризики, що залишилися. Через характер роботи з банківськими та фінансовими послугами виконання цього рішення потребує часу", – заявили в Citigroup.

Реклама:

Citigroup має найбільші ризики в Росії серед американських банків обсягом майже 10 млрд дол. Раніше компанія прогнозувала, що може втратити майже половину цієї суми за найгіршого сценарію.

У компанії додали, що "вирішили перестати залучати будь-який новий бізнес чи клієнтів". Банк допомагатиме транснаціональним корпораціям, багато з яких згортають роботу в РФ.

За даними Федрезерву США, Citigroup є четвертим найбільшим банком Штатів після JP Morgan, Bank of America та Wells Fargo.

Нагадуємо:

JPMorgan, найбільший банк США, згортає діяльність у Росії та завершує наявні зобов’язання в країні.

Goldman Sachs Group Inc. заявила, що планує згорнути свої операції в Росії. Інвестбанк став першим серед великих банків з Волл-стріт, який виходить з РФ через війну проти України.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: