"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший банк США JPMorgan виходить з Росії

П'ятниця, 11 березня 2022, 00:11

JPMorgan, найбільший банк США, згортає свою діяльність в Росії та завершує вже наявні зобов’язанні в країні.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву JPMorgan.

У заяві йдеться, що "відповідно до директив урядів усього світу, ми активно згортаєм російський бізнес і не починатимемо жодного нового бізнесу в Росії".

Прямий вплив JPMorgan на Росію невеликий. Країна не входить до 20 компаній з найбільшими ризиками за межами США. 

Реклама:

"Поточна діяльність обмежена, зокрема до допомоги клієнтам у вирішенні та закритті вже існуючих зобов’язань; управлінні ризиками, пов'язаними з Росією; ролі зберігача для наших клієнтів", – йдеться у заяві JPMorgan.

FT зазначає, що будь-який виїзд з країни не може статися за одну ніч, адже банки є регульованими особами в Росії. За словами експертів, припинення банківських операцій у країні може зайняти понад рік.

Тим не менш, JPMorgan став другим гігантом з Волл-Стріт, який оголосив про вихід з російського ринку. Банк є найбільшим у США за активами.

Нагадуємо:

Goldman Sachs Group Inc. заявила, що планує згорнути свої операції в Росії. Інвестбанк став першим серед великих банків з Волл-стріт, який виходить з РФ через війну проти України.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: