Податкова амністія: українці задекларували активи на 250 мільйонів

П'ятниця, 3 грудня 2021, 14:00
 
фото: нбу

Станом на 3 грудня 2021 року українці у рамках податкової амністії задекларували активів на 250 млн грн, сума збору до бюджету - 10,4 млн грн.

Про це повідомив у Telegram голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев.

"Чверть мільярда – саме такою є сума задекларованих в межах податкової амністії активів громадян України. За останні 12 днів маємо 20% зростання цієї суми. Збір до бюджету – понад 10 млн грн", - написав він.

 

Більше про податкову амністію читайте у статті Ярослава Вінокурова: Податкова амністія стартувала з 1 вересня: кого це стосується, які є ризики для декларантів та питання без відповідей

Реклама:

Дивіться також: "Податкова няня" Гетманцев, фінмоніторинг і зарплати в конвертах: головне з круглого столу про податкову амністію

Нагадуємо:

З 1 вересня стартувала податкова амністія - добровільне декларування доходів триватиме рік, розмір податку, який потрібно заплатити, аби легалізувати свої статки, залежатиме від того, який актив декларується та де він перебуває.

Податкова амністія дозволить громадянам, які ухилялися від сплати податків, відкрити свої справжні статки та доходи, уникнувши при цьому покарання шляхом декларування активів. 

Передбачається у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. Така дата була пов’язана з початком роботи Бюро економічної безпеки, запуск якого згодом перенесли до кінця листопада.

Також особи повинні будуть сплатити одноразовий збір: 5% щодо активів, розміщених на рахунках українських банків; 9% для розміщених за кордоном; 2,5% щодо вартості держоблігацій, придбаних у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року.

Декларантами не можуть бути особи, які з 1 січня 2010 року були державними топпосадовцями або народними депутатами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: