Мазепа назвав ринкову ціну "Більшовика" – 4 мільярди 

Середа, 22 грудня 2021, 16:38
 
Ігор Мазепа
фото еп

Засновник та очільник Concorde Capital Ігор Мазепа назвав 4 млрд грн справжньою ринковою ціною заводу "Більшовик", який продали за 1,3 млрд грн.

Про це він розповів в інтерв’ю Економічній правді.

Мазепа пояснив, зокрема, відсутність інтересу міжнародних інвесторів до іншого об’єкту велико приватизації в Україні – "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії". Аукціон повинен був відбутися 20 грудня, проте зрештою його перенесли втретє.

Так, серед факторів він назвав дії влади, корупцію в Україні та війну з Росією. Ці ж чинники зумовили продаж "Першого київського машинобудівного заводу" (завод "Більшовик") на аукціоні за 1,4 млрд грн Василю Хмельницькому та Андрію Іванову. Таку ціну учасники ринку називали заниженою.

Реклама:

"Якщо ти хочеш продати об'єкт не за 50 мільйонів доларів, а за ринкову ціну у розмірі 150 мільйонів, то треба мати силу волі зробити цей актив зрозумілішим: піти до суду та довести, що Хмельницький зробив щось не так," – розповів Мазепа.

Читайте повну версію інтерв’ю: Ігор Мазепа: З країни йде більше інвесторів, ніж приходить. Україна – як мавпа з гранатою

Більше про приватизацію ПКМЗ: Приватизація за сім хвилин. Як Хмельницький та Черновецький "розіграли" "Більшовик"

Нагадуємо:

27 жовтня АТ "Перший київський машинобудівний завод" продали на аукціоні за 1,429 млрд грн – його власником стане пов'язана із групою UFuture Василя Хмельницького компанія.

Як розповідала ЕП, власником ПКМЗ став консорціум інвесторів, серед яких – власник компанії "А-девелопмент" Олексій Баранов та компанія UDP під управлінням Андрія Іванова. Акціонером UDP також є Василь Хмельницький.

На торгах жодної ставки не зробила компанія "ДК Інвест" Степана Черновецького. Причиною такої поведінки джерела ЕП називали можливі "закулісні домовленості" з Черновецьким, аби за "вигідну ціну" отримати частину нерухомості. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: