"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пластикові пакети стали платними, уряд встановив ціни

Понеділок, 20 грудня 2021, 17:58
 
getty images

Кабінет міністрів затвердив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети товщиною понад 50 мкм, найдешевші коштуватимуть 2 гривні.

Уряд ухвалив таке рішення на засіданні 20 грудня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Постанова вступає в дію з 1 лютого 2022 року. Йдеться про пакети товщиною понад 50 мікрометрів, які призначені для транспортування товарів і продуктів.

Найдешевший пакет без ручок і бокових складок коштуватиме від 2 грн. За найдорожчий пакет з ручками і боковими складками заплатити потрібно буде від 3 грн. 

Реклама:

Пакети без ручок, але з боковими складками (або з ручками без бокових складок) коштуватимуть посередині – 2,5 грн.

Мінімальні ціни не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Читайте більше у статті Дани Гордійчук та Іллі Колдомасова: Прощавай, пакете з пакетами? Що зміниться після заборони пластикових пакунків

Нагадуємо:

З 10 грудня в Україні почали діяти обмеження на використання поліетиленових пакетів у магазинах та кафе.

На засіданні 1 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети крім біорозкладних у магазинах та закладах харчування – у компаній є 9 місяців на адаптацію.

Слідом за пакетами з полиць магазинів може зникнути також одноразовий пластиковий посуд, соломинки, стаканчики та інші вироби.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: