"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Енергорегулятор наклав на "ДТЕК Східенерго" максимальний штраф

Четвер, 18 листопада 2021, 10:22
 
getty images

Нацкомісія з енергетики 17 листопада вирішила накласти на "ДТЕК Східенерго" Ріната Ахметова максимальний штраф в 1,7 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НКРЕКП, документи до засідання.

Регулятор провів позапланову виїзну перевірку щодо дотримання "ДТЕК СХІДЕНЕРГО" вимог роботи на ринку електроенергії та виробництва теплової енергії за 5 років діяльності компанії.

За результатами було встановлено, що компанія не дотрималось обов’язку мати необхідні резерви палива з метою забезпечення безпеки постачання електроенергії. Зокрема, на Луганській та Курахівській ТЕС протягом окремих місяців не було забезпечено накопичення гарантованих запасів вугілля.

Реклама:

Також НКРЕКП зафіксувала порушення вимог щодо подання заявок на продаж електроенергії на ринок "на добу наперед" (РДН). Заявляти потрібно не менше 10% від сумарного відпуску електроенергії всіма одиницями відпуску ресурсу у кожному розрахунковому періоді доби постачання.

Крім того, Східенерго не дотрималось обов’язку здійснювати купівлю-продаж за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку. Регулятор зауважує й інші порушення, пов’язані з обліком теплової енергії, недотриманням структури витрат та строків подання до НКРЕКП документів.

Внаслідок цього регулятор наклав на "ДТЕК Східенерго" максимальний штраф у 1,7 млн грн.

Нагадуємо:

На 15 листопада запаси вугілля на ТЕС скоротилися до 0,38 тисяч тонн, лише дві мають гарантовані запаси згідно ліцензійних умов.

Національна комісія з енергетики й тарифів проведе невиїзні позапланові перевірки на низці ТЕС, зокрема, ПАТ "Центренерго" та компаній ДТЕК. Це пов’язано з повідомленнями про низькі запаси вугілля на ТЕС. 

Регулятор перевіряє електростанції "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", "Донбасенерго", "Центренерго" та "ДТЕК Східенерго".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: