Зеленський розповів, по яким темах працюватиме РНБО

Неділя, 3 жовтня 2021, 12:22

Президент Володимир Зеленський розповів по яким темах у найближчий час очікує роботи від Ради національноїх безпеки та оборони.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"РНБО активно працює, там є багато питань щодо надр. Знаю, що недонатиснули тематику з контрабандою", - заявив він, додавши, що через два тижні повинні показати результати.

"Питання постачання вугілля, якого не вистачає, це питання також буде підніматись на засіданнях РНБО. Важливо всім нам прожити опалювальний період і гідно його пройти незважаючи на всі ризики", - підсумував президент.

Реклама:

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

19 березня за підсумками засідання РНБО секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що вводяться санкції проти 19 компаній, які використовують українські надра.

Данілов 19 березня також заявив, що в Україні проведуть аудит всіх дозволів на користування надрами країни, починаючи з 1994 року. Попередні перевірки показали, що більшість дозволів отримали компанії, контроль яких здійснюється через офшори.

25 березня Зеленський також підписав указ №122/2021 щодо введення в дію рішення РНБО - прем'єру Денису Шмигалю рекомендовано доручити Держгеонадру провести позапланові перевірки компаній, які поза аукціоном отримали спецдозволи на видобуток корисних копалин.

Держгеонадр відповідно до уведеного президентом Зеленським в дію рішення РНБО про санкції анулювала спецдозволи на надрокористування (нафтогазові площі) 19 компаніям.

Зеленський ввів в дію санкцій проти топ-10 українських контрабандистів.

Після засідання Ради Національної безпеки і оборони від роботи відсторонили понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – 17 керівники митниць і митних постів.

20 квітня Зеленський ввів санкції проти контрабандистів та позбавив трьох українців громадянства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: