Опалювальний сезон: Київ зафіксував тариф на тепло

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 18:29
 
unsplash

Київтеплоенерго встановило вартість гігакалорії тепла на рівні 1654,41 грн, тобто не змінив його на опалювальний сезон 21/22.

Про це повідомила Київська міська держадміністрація.

Відповідний тариф затверджено розпорядженням КМДА № 2176. Аби його зафіксувати на торішньому рівні, КМДА докапіталізує Київтеплоенерго на 2 млрд грн.

"Це один із необхідних кроків, щоб стабільно пройти опалювальний сезон і не допустити зростання тарифів на тепло для населення", – кажуть у КМДА. Там додали, що вартість тепла для мешканців багатоквартирних будинків не змінюється вже три роки.

Реклама:

Рішення про незмінність тарифів в опалювальному сезоні 2021/2022 було прийнято на виконання Меморандуму про взаєморозуміння, укладеного 30 вересня поточного року.

Нагадуємо:

Місцева влада, "Нафтогаз" та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.

У вересні російський монополіст Газпром стрімко скоротив обсяги експорту газу до Європи у спробах добитися сертифікації ПІвнічного потоку - 2.

Внаслідок цього газ на головному європейському хабі TTF злетів 6 жовтня на 40% і встановив новий рекорд у майже 2 тисячі доларів за тисячу кубометрів.

Ціни на газ на головному європейському хабі TTF впали до 1051 долара за тисячу кубів через погодні умови в регіоні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: