Земельний гід

Про ринок землі: все, що треба знати

Уряд вніс зміни до процедури здешевлення сільгосптехніки

Четвер, 23 вересня 2021, 11:45
 
фото: урядовий портал

Уряд прийняв постанову, яка вносить зміни до процедури формування переліку вітчизняної техніки та обладнання АПК, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів.

Таке рішення ухвалили на засіданні 22 вересня.

Відповідно до пояснювальної записки, мета документу - удосконалення процедури формування переліку вітчизняної техніки та обладнання агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджету, та узгодження назви переліку з порядком визначення ступеня локалізації виробництва.

Відповідно до постанови, тепер такий перелік буде формувати Мінекономіки після перевірки ступеня локалізації виробництва техніки та обладнання.

Реклама:

Зазначається, що форма заявки і документи про включення заводів-виробників до переліку і щорічного підтвердження відповідності техніки та обладнання визначаються у порядку формування переліку, який затверджується Мінекономіки.

Нагадаємо:

Мінекономіки затвердило перелік української сільгосптехніки25% вартості якої відшкодовується державою в межах бюджетної програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників". 

Питання розвитку вітчизняного машинобудування є пріоритетом Мінагрополітики, міністр готовий особисто патронувати держпрограму підтримки с/г машинобудування.

Більше про ринок землі, ціни, угоди і лайфхаки читайте в рубриці ЕП "Земельний гід".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: