Рада може на початку жовтня прийняти закон про біометан

П'ятниця, 17 вересня 2021, 14:45
 
фото: прес-служба ради

Верховна Рада може на початку жовтня підтримати законопроєкт, який передбачає визначення терміну "біометан" і впровадження гарантій його походження.

Про це заявив радник голови правління "Нафтогазу" Олексій Рябчин під час круглого столу, передає "Укрінформ".

"Хочу привітати колег з прийняттям у першому читанні законопроєкту про біометан. Я спілкувався з віцепрем’єркою з питань євроінтеграції Ольгою Стефанішиною, яка планує євроінтеграційний день у парламенті і розглядається можливість провести 5 жовтня друге читання цього законопроєкту.

Це поки попередня інформація, однак сподіваємось, що так і буде. Наразі йде робота над правками до цього документа", - розповів Рябчин.

Реклама:

За його словами, законопроєкт є важливим для "Нафтогазу", оскільки окрім збільшення видобутку газу і успішного проходження опалювального сезону, "Нафтогаз" зацікавлений і у розвитку низьковуглицевого бізнесу.

"Ми готові до інвестицій у газові біометанові проєкти. Готові до партнерства з різними компаніями, як міжнародними, так і українськими. Першочергове для нас завдання - це заміщення газу.

Будь-яка кількість газу, яка може бути заміщена, - це користь для економіки та населення", - додав він.

Нагадаємо:

Верховна Рада на засіданні 9 вересня підтримала у першому читанні законопроєкт, що спрямований на розвиток ринку біометану в Україні, зокрема – залучення інвестицій та розширення експорту.

Оператор газотранспортної системи України розглядає можливість її використання для транспортування біометану та водню, адже світ "рухається до часу, коли викопне паливо не буде використовуватися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: