"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Забудовникам знадобиться 6 років, щоб забудувати тільки 20% промзон Києва

П'ятниця, 27 серпня 2021, 10:45 -
 
Postindustrial Kyiv
Будівельним компаніям знадобиться 6 років на девелопмент близько однієї п'ятої території київських промислових зон за нинішніх цін та торішнього рівня попиту.
Про це йдеться у розрахунках компанії M4U, повідомляється в статті на Економічній правді.

Йдеться про ті ділянки промислових зон, щодо яких вже розроблені детальні плани територій, і в яких передбачена майбутня житлова забудова. Тобто ті ділянки, які рано чи пізно, але точно будуть забудовані житловими будинками.

За розрахунками, забудовники можуть отримати 445,8 млрд грн доходу у разі викупу інвесторами 100% квартир на початковій стадії реалізації проєктів.

Розробники наголошують, що отримана цифра – це обережний розрахунок на основі поточних цін. Висхідні дані постійно змінюються з подорожчанням житла та зростанням ринку.

Реклама:

"Ми не намагалися досягти 100-відсоткової точності. Це не комерційна інформація, яку девелопер може покласти в основу бізнес-плану. Цей сервіс розрахований привернути увагу на обсяг і потенціал ринку", – заявив директор компанії M4U Володимир Даниленко.

Для розрахунку ємності ринку дослідники взяли показник попиту на квартири за 2020 рік. Торік забудовники у Києві продали 40,5 тис квартир на загальну суму 75 млрд грн.

(Виправлено. Компанія M4U спершу надала некоректні дані. У першій версії новини йшлося про цифри "4 трлн грн" та термін "50 років". ЕП просить вибачення у читачів).

Детальніше читайте за посиланням: Промзони очікують жителів: де в Києві є вільна земля для забудовників

Олександр Колесніченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: