В банк "Земельний капітал" ввели тимчасову адміністрацію

Четвер, 12 серпня 2021, 12:40
 
фото: finclub

Фонд гарантування вкладів фізосіб почав процедуру виведення з ринку банку "Земельний капітал" шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Зазначається, що тимчасова адміністрація запроваджується строком на 1 місяць з 12 серпня по 11 вересня 2021 року (включно).

Уповноваженою особою ФГВФО з делегуванням усіх повноважень тимчасового адміністратора банку строком на один місяць з 12 серпня 2021 року по 11 вересня 2021 року (включно) призначили провідного економіста відділу запровадження тимчасової адміністрації управління раннього реагування департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу банків Сергія Калугіна.

Реклама:

Про час та порядок виплат вкладникам банку повідомлять додатково на офіційному веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та у відділеннях банку.

Нагадаємо:

Правління НБУ ухвалило рішення віднести банк "Земельний капітал" до категорії неплатоспроможних - у зв’язку з невиконанням у встановлений договором або визначений законодавством строк своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами через недостатність коштів.

Як зазначається на сайті банку, станом на 1 січня 2021 року, власником істотної участі у розмірі 94,42% акцій банку був Віктор Тополов.

АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ" був на другому місці серед 10 збиткових банків за підсумками першого півріччя 2021 року - (–53 млн грн).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: