"Інвестняні": Уряд затвердив порядок взаємодії з інвесторами

Середа, 23 червня 2021, 13:23
 

Кабінет Міністрів на засіданні 23 червня схвалив порядок взаємодії "інвестнянь" з інвесторами та владою, що допоможе забезпечувати належну підготовку проєктів та реалізувати ухвалений раніше закон.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Telegram.

Так, затверджено порядок взаємодії "інвестнянь" з інвесторами, органами державної влади, а також з місцевою владою. "Ця взаємодія стане більш ефективною, прозорою і дасть змогу якісно забезпечити підготовку інвестиційного проєкту", – зазначив Шмигаль.

Крім того було затверджено вимоги до інвестора щодо його фінансової спроможності. Йдеться про критерій достатності капіталу, питання грошового потоку та ресурсу для інвестицій. 

Реклама:

Завдання, які покладено на Міністерство економіки згідно з законом "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні", були доповнені.

Нагадуємо:

Кабмін на засіданні 19 травня ухвалив постанову, яка затверджує вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестпроєктів – це дозволить запрацювати закону про супровід інвесторів зі значними інвестиціями.

В рамках ухваленого закону про "інвестнянь" UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.

Президент Володимир Зеленський підписав ініційований ним закон, який, зокрема, передбачає, що до 1 січня 2035 року від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування та обладнання, яке ввозитиметься в Україну для реалізації інвестпроєктів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: